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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
06/12/2017 |
Data da última atualização: |
06/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MANRICH, A.; HUBINGER, S. Z.; PARIS, E. C. |
Afiliação: |
SILVIANE ZANNI HUBINGER, CNPDIA; ELAINE CRISTINA PARIS, CNPDIA. |
Título: |
Citotoxicidade causada por nanomateriais: avaliação do micronúcleo. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 9., 2017, São Carlos. Anais ... São Carlos: Embrapa Instrumentação, 2017. p.655-658. Editores: Caue Ribeiro de Oliveira, Elaine Cristina Paris, Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Marcelo Porto Bemquerer, Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis. |
ISSN: |
2175-8395 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Citotoxicidade; Micronúcleo; Nanomateriais. |
Thesagro: |
Allium Cepa. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/168319/1/P-Citotoxicidade-Causada-por-Nanomateriais.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Volume |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
14/12/2023 |
Data da última atualização: |
14/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
AGUIAR, A. C. de; PEREIRA, G. A.; RIBEIRO, C. S. da C.; EBERLIN, M. N.; SOARES, L. P.; RUIZ, A. L. T. G.; PASTORE, G. M.; MARTINEZ, J. |
Afiliação: |
ANA CAROLINA DE AGUIAR, Universidade Federal de São Carlos; GUSTAVO ARAUJO PEREIRA, Universidade Federal do Pará; CLAUDIA SILVA DA COSTA RIBEIRO, CNPH; MARCOS NOGUEIRA EBERLIN, Universidade Presbiteriana Mackenzie; LANA PEREIRA SOARES, Universidade de Campinas; ANA LUCIA TASCA GOIS RUIZ, Universidade de Campinas; GLAUCIA MARIA PASTORE, Universidade de Campinas; JULIAN MARTÍNEZ, Universidade de Campinas. |
Título: |
Capsicum chinense var. BRS Moema: chemical characterization by HPLC-ESI-MS/MS and antiproliferative screening. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Food & Function, v. 14, 2023. e6432. |
ISSN: |
2042-6496 |
DOI: |
10.1039/d3fo01698f |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Capsiate and phenolics present in the free, esterified, glycosylated, and insoluble-bound forms of BRS Moema peppers were characterized and quantified using UHPLC-ESI-MS/MS. Additionally, the in vitro antiproliferative activity of BRS Moema extract was evaluated. The peppers showed considerable quantities of capsiate and phenolic compounds. Esterified phenolics were the main fraction, followed by the insoluble-bound fraction, indicating that relying solely on the extraction of soluble phenolics may underestimate the total phenolic content. Among the fourteen phenolics identified in extract fractions, gallic acid was the major constituent. Phenolic fractions displayed high antioxidant capacity by TEAC and ORAC assays. Nevertheless, the correlation between phenolic compounds and antioxidant activity suggested that other bioactive or phenolic compounds may contribute to the overall phenolic compounds and antioxidant capacity of the obtained fractions. Concerning the antiproliferative activity, the extract did not exhibit any effect on cell proliferation within the evaluated concentration range. These findings indicated that BRS Moema peppers can serve as a rich source of phenolic compounds. Therefore, fully utilizing them could bring advantages to the food and pharmaceutical industries, as well as to consumers and producers. |
Palavras-Chave: |
Variedade BRS Moema. |
Thesagro: |
Capsicum Chinense; Composto Fenólico; Pimenta; Variedade Resistente. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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